Kouluta koiraasi

Tämä helposti toteutettava ohjelma auttaa sinua kouluttamaan koirasi haluamallesi tasolle. Kirjan harjoituksia havainnollistavat vaihe vaiheelta etenevät kuvat.

 • Harjoitukset sopivat sekä pennuille että täysikasvuisille koirille.
 • Kirjassa on harjoituksia kaikille tottevaisuus- ja koulutustasoille alkeista edistyneisiin.
 • Joka harjoituksessa on arviointijärjestelmä, jonka mukaan vot myöntää koirallesi kulta-, hopea- tai pronssimitalin.
 • Merkitse päivittäin muistiin koirasi taso, niin näet sen kehittymisen viikko viikolta.
 • Luku Ongelmien ratkaiseminen auttaa sinua kouluttamaan koirasi pois pahoista tavoista.
 • Ohjeita koiran valitsemiseen, päivittäiseen hoitamiseen, terveydenhoitoon, kommunikointiin koiran kanssa ja koirien kielen ymmärtämiseen.

Jacqui O'Brien
Tammi 2004


Kuuntelen koiraani

Oppimista ja yhteiselämää koiran ehdoilla - huippusuositun koiragurun perusteos

Englantilainen Jan Fennell on saavuttanut mitä melkoisinta mainetta koiranomistajien parissa, eikä ihme. Hänen koulutusoppinsa lähtevät liikkeelle perustotuudesta, jonka ihminen unohtaa kovin helposti koirien kanssa touhutessaan: koirat eivät ole pieniä ihmisiä, vaan koiria. Siksi niiden kanssa on kommunikoitava kuin koirien.

Fennellin koiraopit noudattavatkin koiran alkuperäisen ympäristön sääntöjä, susilauman käyttäytymistä. Niitä soveltamalla ihminen voi kertoa koiran kannalta ymmärrettävällä tavalla, mitä koiralta odotetaan. Vaikka koiranomistaja kuinka saattaisi olla eri mieltä, koira ei nimittäin kykene ymmärtämään ihmisen puhetta. Ja kun koulutus tapahtuu koirien tavalla, tulokset ovat nopeita ja yhteiselo ihmisen kanssa sujuvaa sekä antoisaa. Fennell kertoo vallankumouksellisesta menetelmästään selkeällä kielellä ja käytännön esimerkkien kautta.

Jan Fennell
Karisto 2004


Koiran koulutus - 10 viikon koulutuskurssi

Koiran koulutus on käytännöllinen opas eri-ikäisten ja erirotuisten koirien omistajille. Selkeiden, vaiheittain etenevien valokuvien avulla kirjassa perehdytään 10-viikkoiseen koulutuskurssiin, joka vahvistaa viikko viikolta koiran ja kouluttajan välistä luottamusta. Jokainen vaihe selitetään helppotajuisesti, ja kunkin viikko-ohjelman alussa on käytännöllinen muistilista. Tämän kurssin avulla taluttimessa kiskovasta, tottelemattomasta koirasta kehittyy iloinen ja tottelevainen kumppani.

 • Koulutusmenetelmä perustuu koiran ystävälliseen kohteluun, ja opetuksessa painotetaan kehumista ja palkitsemista.
 • Asiantuntijat neuvovat, miten koirat oppivat.
 • Tärkeää tietoa suurten ja pienten koirien erilaisista koulutustarpeista.

STELLA SMYTH ja SALLY BERGH-ROOSE ovat kouluttaneet koiria vuodesta 1978 lähtien ja osallistuneet kilpailuihin monenlaisten koirien kanssa. Viimeiset 15 vuotta he ovat vetäneet yhdessä suosittuja koirankoulutuskursseja.

Stella Smyth & Sally Bergh-Roose
Gummerus 2004


Hihnan toisessa päässä - opas koiranomistajan käyttäytymiseen

Talutushihnan kummassakin päässä on eläin. Joskus varsin hämmentynyt eläin.

Patricia McConnell paljastaa inhimillisestä käytöksestä asioita, jotka selittävät monia väärinkäsityksiä koirien ja ihmisten kanssa. Kädellisten ja sudensukuisten kielenkäytössä on perustavia eroja. McConnell tulkitsee, mitä ihmisen kehon asennot, äänenkäyttö ja visuaaliset merkit merkitsevät koirakielellä.

Hänen ohjeistaan hyötyvät niin tavallisten kotikoirien omistajat, ongelmalemmikkiensä kanssa painiskelevat kuin koirankoulutuksessa pitkälle edistyneetkin.

Samalla kirja on kaunis kuvaus ihmisen ja koiran ainutlaatuisesta suhteesta, joka opettaa meille hihnan toisessa päässä oleville tärkeitä asioita ystävyydestä, lojaaliudesta ja ihmisen paikasta eläinkunnassa.

Patricia McConnell on sovellettuun eläinten käyttäytymistieteeseen erikoistunut tohtori. Hän kasvattaa ja kouluttaa koiria Madison kaupungin liepeillä Amerikassa sijaitsevalla lammastilallaan.

Patricia B. McConnel
Tammi 2004


Koira ja delfiini

Karen Pryor kuvaa naksutinkoulutuksesta kertovassa kirjassaan hauskasti ja selkeästi, kuinka delfiinikoulutuksen menetelmiä voidaan soveltaa koiriin. Tämän kirjan opastuksella jokainen voi oppia positiiviseen vahvistamiseen perustuvan tavan opettaa koiralleen uusia asioita.

Karen Pryor 1996
Sanasilta


Tuikun eläinkoulu

Kun elokuvan pääosaan halutaan ilves tai mainokseen tunturipöllö ja kettuparvi, kuvausryhmä ei lähde luontoon odottamaan sopivan villieläimen osuvan kameran eteen. Ei, silloin soitetaan Tuire Kaimiolle, joka kouluttaa joskus epärealistisen tiukallakin aikataululla linnut, koirat, sudet tai vaikkapa kääpiösiat toimimaan niin kuin ohjaaja ja kuvaaja toivovat.
Jo pienenä tyttönä eläimistä kiinnostunut Tuire Kaimio kertoo eloisassa kirjassaan haasteista ja toisinaan hullunkurisistakin tehtävistä ja tapahtumista eläinkouluttajan urallaan. Teoksessa on mainioita tarinoita ja tuokiokuvia filmauksista mutta myös kadonneen kilpikonnan etsinnästä, kuolleen koiranäyttelijän sijaisen metsästämisestä ja sitten siitä kaikkein ihmeellisimmästä olennosta, omasta lapsesta.

Tuire Kaimio 1998
WSOY


Koiran villit sukulaiset

Mitä koirat merkitsevät ihmisille? Kuinka sudesta tuli koira? Ravunsyöjäkettu ja muut zorrot. Syksyisen metsän uninen pieni karvakuono, supikoira ja Afrikan "maalattujen" koirien vaeltavat laumat... Siinä osa kirjan kiehtovaa sisältöä. Vaikka koiran villit sukulaiset ovat sopeutuneet mitä erilaisimpiin oloihin arktiselta tundralta Amazonasin viidakoihin, ne ovat kuitenkin kaikki koiria, ja niillä on monia käyttäytymispiirteitä, jotka koiranomistajakin tunnistaa.
Nisäkästutkija Kaarina Kauhala esittelee kirjassaan elintavoiltaan kiinnostavimpia luonnonvaraisia koiria ja kertoo maailmalla liikkuvien koiratutkijoiden työstä, jonka tärkeimpiä tavoitteita on pelastaa uhanalaisia lajeja sukupuutolta.

Kaarina Kauhala 2000
WSOY


Kotihoidon ja lääkinnän
ABC KOIRILLE ja KISSOILLE

Astmasta, puremisesta ja kennelyskästä punkkeihin, matoihin ja haukkumiseen - KOTIHOIDON JA LÄÄKINNÄN ABC KOIRILLE JA KISSOILLE sisältää yli 200 eläinlääkärin, kouluttajan, kasvattajan, eläinpsykologin ja muun eläinasiantuntijan parhaat neuvot lemmikkejä useimmin vaivaaviin sairauksiin ja käyttäytymisongelmiin.

Otavan Kirjapaino Oy 2002


Miksi koirasi tietää,
milloin olet tulossa kotiin?

Onko sinusta joskus tuntunut, että lemmikkisi on aavistanut kotiintulosi paljon ennen kuin se kuulee äänesi? Tai oletko ihmetellyt sen taitoa vaistota mielialasi?

Eläimillä on paljon kykyjä, joita ei ole pystytty selittämään tieteen keinoin. Siksi niistä on myös vaiettu. Cambridgen yliopiston maailmankuulu mutta kiistelty professori Rupert Sheldrake on tutkinut viiden vuoden ajan ihmisten ja koirien välistä suhdetta sekä eläimillä havaittavia paranormaaleja kykyjä. Hänen teoriansa mukaan lemmikkieläin pystyy muodostamaan ihmisen kanssa ns. morfistisen kentän, jonka kautta se vastaanottaa informaatiota telepaattisesti.

Uraauurtavassa kirjassaaan Sheldrake antaa tieteellisen mutta helppotajuisen selityksen tähän asti pseudotieteenä pidetyille ilmiöille. Miksi koirasi tietää, milloin olet tulossa kotiin on Sheldraken ensimmäinen suomennettu teos.

Rupert Sheldrake
Rasalas 2002


Oma koira

Jokaisen koiranomistajan käsikirja

Oma koira kertoo kaiken koirasta ja sen hoitoon liittyvistä asioista. Kirja painottuu koiran kasvatukseen ja koulutukseen arkitottelevaiseksi, yhteiskuntakelpoiseksi koirakansalaiseksi. Kirjassa esitellään keinoja koiran harjoittamiseksi harrastu- ja käyttökoirana ja kerrotaan sen aktivoimisesta toimintatarmoiseksi ja aloitekykyiseksi kumppaniksi. Kirjassa käsitellään myös yleisimmät koiraongelmat ja neuvotaan, kuinka niistä selvitään.

Ulla Kokko
Veli-Risto Cajander
Rilla Nummisalo 2000
Tammi


Monirotuiset koirat - omistajan opas

Monirotuiset koirat voivat olla mitä ihastuttavimpia lemmikkejä. Monet sekarotuiset ovat poikkeuksellisen oppivaisia, iloisia ja rohkeita, ja useimmat ovat terveempiä kuin pitkälle jalostetut rotukoirat. Tämä helppotajuinen, kattava teos antaa käytännön neuvoja kaikkiin niihin asioihin, joita kohtaat monirotuistasi hankkiessasi ja hoitaessasi.

Kay White 1999
Gummerus


Koiraongelmia ja ongelmakoiria

Sen jälkeen kun Koiraongelmia ja ongelmakoiria ilmestyi ensimmäisen kerran 23 vuotta sitten, ovat psykologia ja etologia kehittyneet pitkän harppauksen. Monet asiat ovat muuttuneet ja koulutustavat kehittyneet. Siksi Anders Hallgren on kirjoittanut kirjan suurelta osin uudelleen.
Koulutukseen kuuluu nyt olennaisena osana aktivointi. Uudet opetustavat ovat korvanneet vanhoja, ja ongelmakäyttäytymisen syitä käsittelevä osa on laajempi kuin aikaisemmassa painoksessa. Piilevien vaikutteiden ymmärtäminen on yhdistetty koiran opettamiseen, jotta päästäisiin toivottuihin tuloksiin. Samalla on otettava huomioon koiran yksilöllisyys, kahden koiran kanssa ei voi työskennellä täysin samalla tavoin. Kirjan loppuun on koottu menetelmiä ja menettelytapoja jotka tekevät kouluttamisen isännälle ja emännälle helpommaksi.
Kirja joka jokaisen koiranomistajan kannattaa lukea jo ennen kuin ongelmia ilmenee!

Anders Hallgren 2000
TAMMI


Koiran luonnonmukainen hoito

Innostava, uudenlainen opaskirja kaikille pehmeistä hoitomuodoista kiinnostuneille koiranomistajille. Kirja opastaaa luonnonmukaiseen ravintoon, vitamiinien ja hivenaineiden käyttöön, homeopatiaan, aromaterapiaan ja Bach-kukkaterapiaan, joilla ehkäistään ja hoidetaan koiran tavallisimpia fyysisiä ja henkisiä vaivoja, mm. allergioita ja pelkotiloja. Kirjassa on tasapainotettuja ruokavalio-ohjeita sekä erityisruokavalio-ohjeet eri sairauksien hoitoon. Se sisältää myös hyödyllisen homeopaattisen kotiapteekin ja kuvauksia koirien homeopaattisista perusrakennetyypeistä.

Kirja on kirjoitettu koirasi hyvinvointia ajatellen ja sairaskulujen vähentämiseksi.

Ulla Kivimäki 1994
RKS-Tietopalvelu Oy


Eläimet puhuvat ihmiselle

Jokainen tietää, että kotieläimet saa ymmärtämään käskyjä, kieltoja ja kehotuksia, joihin ne vastaavat haukahtamalla, naukumalla tai vaikkapa häntää heiluttamalla. Mutta miten mainiota olisikaan, jos voisi ymmärtää, milloin lemmikki haluaa leikkiä, milloin se voi huonosti, milloin sen on nälkä ja jopa milloin se on valmis siirtymään tästä maailmasta tuonpuoleiseen?

Veteraanitoimittaja Arthur Myers selvittää tässä teoksessa, miten ihminen voi oppia käymään sanattomia keskusteluja eläinten kanssa. Satoihin tositapahtumiin perustaen hän valaiseen ihmisen ja eläimen välisen kommunikoinnin mekanismeja. Lukija huomaa, että hänellä ja hänen lemmikillään onkin selkeä ja yhteinen kieli!

Arthur Myers 1998
Karisto


Koko perheen koirakirja

Jos Teillä on koira, tarvitsette näitä tietoja:

Koiran historia lajin synnystä nykypäivään

Koiran rakenne ja rotujen vertailua helpottava taulukko

Värikuvat 170 rodusta ja kaikki oleellinen, mitä niistä tarvitsee tietää

Oman koiran valinta, ruokinta ja turkin hoito. Koiran käyttäytyminen, kasvatus ja koulutus

Koiran anatomia ja fysiologia, koirien vaivat ja sairaudet ja niiden hoito

Koira ihmisen kumppanina, kaupungissa, lainsäädännössä

Suomen Kennelliitto, koiranäyttelyt, rotujärjestöt

Jos aiotte hankkia koiran, nämä tiedot ovat Teille varmasti tarpeen.

Valitut Palat 1992


Koirat ihmisen apuna

Koirat voivat olla paljon muutakin kuin lemmikkejä ja lenkkikavereita. Ne voivat toimia ihmisen korvaamattomana apuna monissa vaativissa tehtävissä, joissa kehittyneinkin tekniikka häviää mennen tullen koirien ylivertaisille aisteille ja vaistoille.

Lämminhenkinen, vauhdikkailla valokuvilla kuvitettu kirja vie meidät matkalle maailman ympäri esitellen toinen toistaan kiinnostavampia koira-ammatteja. Tapaamme mm. paimenkoiria, opaskoiria, poliisi- ja pelastuskoiria ja erilaisia esiintyviä taiteilijoita. Kaikkia karvakuonoja yhdistää yksi piirre: ne nauttivat tekemästään työstä hännänpäätä myöten!

Kirja valottaa kiehtovalla tavalla myös koirien rotuominaisuuksia ja niiden - usein mutkikastakin - koulutusta nykyiseen tehtäväänsä.

Merrily Weisbord & Kim Kachanoff 2002
Karisto


Pelkopurija ja huomionhakija

Koira on seurannut meitä pitkällä matkallamme keräilijä- ja metsästäjäyhteisöstä teknistyvään kaupunkikulttuuriin. Jos sopeutuminen uuteen elinympäristöön on ollut ajoittain vaikeaa meille ihmisille, on se ollut sitä myös koiralle. Liikkuvan, sosiaalisen saalistajan ei ole ollut helppoa tottua toimettomiin, yksinäisiin päiviin kaupunkien kerrostaloasunnoissa.

Koira on lajina sopeutuvainen ja useimmat koirat kykenevät sopeutumaan olosuhteisiin, jotka me niille tarjoamme. Kaikki eivät kuitenkaan sopeudu. Taitamaton omistaja ja epätyydyttävät elinolosuhteet saavat koiran kapinoimaan ympäristöään vastaan. Jos ihminen ei näytä koiralle suuntaa ja tarjoa sille tekemistä, koira ottaa ohjat omiin käpäliinsä. Häirikkökoira tuhoaa kodin, terrorisoi ympäristöään ja suistaa omistajansa sosiaaliseen tyhjiöön. Eräät rodut ovat jo pelkästään historiansa takia muita alttiimpia ajautumaan ongelmiin urbaanissa ympäristössä. Siksi koiraa valittaessa ei pitäisi tuijottaa pelkästään koiran ulkomuotoon ja harvinaisuusarvoon vaan rodun psyykkisiin ominaisuuksiin ja erityisvaatimuksiin.

Vaikka useimmat häiriköiksi luokitellut koirat ovat täysin normaaleja koiria, joiden käytöksen hiominen vain ei ole onnistunut, häiriintyneitäkin koiria on. Niiden aivojen rakenne voi olla poikkeava tai hermosolujen toiminnalle välttämättömien välittäjäaineiden tuotannossa ja kuljetuksessa voi olla ongelmia. Ne eivät yksinkertaisesti kykene reagoimaan oikealla tavalla normaaleihin ärsykkeisiin. Myös monet sairaudet muuttavat koiran käyttäytymistä.

Koiran käyttäytymisongelmiin kannattaa hakea apua, sillä antoisa ja ainakin siedettävä yhteiselämä on mahdollista lähdes jokaisen koiran kanssa. Lieviessä tapauksissa apu löytyy, kun koiran ja omistajan väliset viestintäongelmat saadaan ratkaistua. Vaikeissakin tapauksissa ongelmakoiran käyttäytyminen voidaan saada normalisoitumaan jo muutamassa kuukaudessa määrätietoisella ja käytösmuokkauksella ja sopivalla lääkityksellä.

Helena Koskentalo 2001
Gummerus


Rauhoittavat signaalit

Puheväleihin koiran kanssa! Koirien rauhoittavien signaalien tunteminen on koiranystävälle korvaamaton taito monesta syystä:

 • koirat käyttävät signaaleja koko ajan
 • jos ymmärrämme, mitä koiramme yrittää meille sanoa, pääsemme eroon turhista väärinkäsityksistä
 • koiranomistaja voi oppia itse käyttämään rauhoittavia signaaleja ja kommunikoimaan niiden avulla koirien kanssa.

Norjalainen Turid Rugaas kertoo kirjassaan koirien käyttäytymistä rauhoittavista signaaleista. Opi sinäkin tarkkailemaan ja ymmärtämään koiraasi. Ryhdy käyttämään rauhoittavia signaaleja koirien tapaan, niin koirasi tietää, mitä haluat sille sanoa. Kirjan avulla pääsette todellisiin puheväleihin!

Turid Rugaas 2000
Sanasilta


Saksanpaimenkoira - omistajan opas

Monipuolinen opas koiranomistajille ja kasvattajille. Runsaasti kuvitettu kirja täynnä käytännön ideoita ja asiantuntijoiden neuvoja.

Peter Neville 2000
Terveydenhoito: John ja Caroline Bower
Gummerus


Tokoa koko elämä

Käsissäsi on ensimmäinen suomalaisen tottelevaisuudesta kirjoittama kirja.

Koiranomistajat ovat usein epätietoisia koiran kasvattamisesta. Koirasta tulee omistajalleen ongelma, siitä tulee tottelematon, jos sen kieltä ei osata. Koiran ymmärtäminen ei ole mikään mystinen kyky, joka ihmisellä on tai sitten ei ole. Sitä voi opiskella kuin vierasta kieltä. Jo vaatimattomallakin kielitaidolla kommunikointi koiran kanssa onnistuu.

Kun omistaja osaa koiran kieltä, hänen ei tarvitse yrittää hallita koiraansa taluttimella ja huutamalla. Koiran kanssa täytyisi toimia niin, että se HALUAA tehdä. Tällaisia asioita selvitän kansien välissä. Kun tämän taidon osaa, kaikki koulutus on helppoa.

Menin agilityä vuonna -62, kun hyppyytin Jyryä lammasaitojen yli. Aloitin palveluskoirakoulutuksen kymmenen vuotta myöhemmin, kun sain ikioman koiran, Dianan. Näistä lapsuusajoista lähtien koiran sielunelämä on kiehtonut minua. Kilpailukokemusta on aikuisiällä kertynyt sata kisaa. Tiedän mitä virheitä koirien kanssa tehdään, koska olen itse tehnyt ne kaikki.

Luonani on pitänyt väliaikaista ? yli sataviisikymmentä pentua tai aikuista pitovaikeuskoiraa, kun olen etsinyt niille uusia koteja. Minulla on ollut paljon nelijalkaisia opettajia.

Anni M. Korpela 2001
Gummerus


Näin koulutat koirasi oikein

Täysin uusi, lempeä koulutusmenetelmä kaikenikäisille koirille. Perustuu koiran palkitsemiseen kiitoksilla ja makupaloilla.

Kirjassa on yli 350 valokuvaa, jotka kuvaavat koulutuksen eri vaiheita askel askeleelta, pennun sisäsiistiksi opettamisesta, aikuisen koiran pahojen tapojen karsimiseen.

Käsikirjan kirjoittaja on tri Bruce Fogle; eläinlääkäri, kolumnisti ja tv-ohjelmien tekijä, joka on kirjoittanut koiran hoidosta viisi kirjaa.

Teos kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää koiranpennun peruskoulutuksesta. Se opastaa myös edistyneemmissä tottelevaisuusharjoituksissa seuraamisesta hillittyyn käytökseen ja noutamisesta luoksetuloon.

Kirja tarjoaa ratkaisun kaikkiin koirasi epäsosiaalisen käyttäytymisen aiheuttamiin ongelmiin.

Bruce Fogley 1995
Gummerus


Opi tuntemaan koirasi

Koira on kuin perheenjäsen. Se on uskollinen seuralainen ja luotettava ystävä. Mutta entäpä, jos uusi pentu ei piittaa koulutuksesta tai vanha koira alkaa käyttäytyä kummallisesti: ajaa tuntikausia takaa häntäänsä, kaivaa kuoppia kaikkialle, syö ruohoa tai pelottaa vieraat näykkimällä?

Mitä pitäisi tehdä? Tämä kirja antaa vastauksia kaikenlaisiin koiraan liittyviin kysymyksiin. Koiraa voi ymmärtää paremmin tutustumalla sen värikkääseen historiaan ja villeihin sukulaisiin. Koiralla on kesyyntymisestä huolimatta edelleen myös suden ominaisuuksia. Nyt voit lukea kaiken tarpeellisen koiran kehityksestä, nykyajan roduista ja arkipäivän ongelmatilanteista. Voit oppia tuntemaan paremmin lemmikkisi.

Villit serkut * Kesyttäminen * Varhaisvaiheita * Rakenne * Lisääntyminen * Kasvuikä * Kotiutuminen * Koulutus * Ulkoilu * Viestiminen * Käyttäytyminen * Ruokinta ja terveys * Sairaudet * Puhtaus ja hoito


Ymmärrä lemmikkiäsi

Miksi joistakin kissanpennuista kasvaa rohkeita kissoja ja toisista arkoja? Miten koiran älykkyytä ja yhteistyöhalua voi kehittää? Miten rakennetaan parhaat "lelut" rotille, gerbiileille ja hamstereille? Miksi undulaatti nyppii höyheniään? Mitä teen, kun käärmeeni ei suostu syömään? Mikä neuvoksi, kun eläin karkaa ja katoaa? Mitä eläinlajeja voi pitää yhdessä?

Opi ymmärtämään lemmikkisi mielenliikkeitä ja järjestä sille entistä viihtyisämmät olot. Keksi tekemistä häkkieläimille, harrasta koiran kanssa. Nyt saat aikaisemmin suomeksi julkaisematonta tietoa lemmikkieläinten vaistojen vaikutuksesta niiden elämään.

Helena Tengvall
WSOY


Animal Talk

If your animal could speak, what would it say? In Animal Talk, Penelope Smith presents effective telepathic communication techniques that can dramatically transform people's relationships with animals on all levels. Her insightful book explains how to solve behavior problems, how to figure out where your animal hurts, how to discover animals' likes and dislikes, and why they do things they do. Without resorting to magic tricks or wishful thinking, Animal Talk teaches you how to open the door to your animal friend's hearts and minds.

An entire chapter of this illuminating book is devoted to teaching people how to develop mind-to-mind communication with animals. Animal Talk also explorers the following topics: freedom, control, and obedience; understanding behavior from animal's point of view; how to handle upsets between animals; tips on nutrition for healthier pets; and the special relationship between animals and children. There is even a section on how to communicate with fleas and other insects!

Penelope Smith has been a pioneer in the field of interspecies telepathinc communication for nearly thirty years, and has helped launch the careers of numerous professional animal communicators. Smith's visionary work has been featured in newspaper and magazine articles, in numerous books, and on radion an television. She lives with members of her animal family in northern California.

Penelope Smith 1999


When animals speak

In her first book, Animal Talk, Penelope Smith confirmed what many people had hoped was true - that we can communicate with our animal friends. When Animals Speak takes us to a deeper level as life-changing revelations are communicated directly from the animals. You will discover who animals say they truly are; how they feel about humans and life on earth; how they choose their paths in life and death; what their spiritual understanding and purposes are; and how they can be our teachers, helping us heal ourselves and guiding us back to wholeness. By regaining the language understood by all species, you will laugh and cry as you experience the animals' refreshing, moving, and sometimes startling points of view. When Animals Speak will become a treasured key to your own intuitive connection with the rest of creation.

Penelope Smith has been a pioneer in the field of interspecies telepathinc communication for nearly thirty years, and has helped launch the careers of numerous professional animal communicators. Smith's visionary work has been featured in newspaper and magazine articles, in numerous books, and on radion an television. She lives with members of her animal family in northern California.

Penelope Smith 1999